Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μικροφωνική Δημόσια Παρέμβαση στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας στο Σύνταγμα | Συνάντηση με το Δ/ντη του γραφείου του Υπουργού


Εμείς όντως είμαστε περισσότεροι απ'  ότι ο Τζων Χίλαρυ, που έκανε "μικροφωνική παρέμβαση" για τους πρόσφυγες στην Αγγλία. Με επιτυχία λοιπόν πραγματοποιήθηκε η μικροφωνική Δημόσια Παρέμβαση στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας στο Σύνταγμα. Στην Οδό Ερμού μοιράστηκαν εκατοντάδες ανακοινώσεις της Ελληνικής Πρωτοβουλίας STOP TTIP CETA TiSA, εκφωνήθηκαν συνθήματα, μερικά εκ των οποίων ήταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ.Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 28,29 Ιουνίου 2016 :
α) να μην επιβεβαιώσει στον κ.Γιουνκέρ την υποστήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης για τη συνέχιση  των διαπραγματεύσεων για την TTIP.
β) Να απαιτήσει η συμφωνία CETA να χαρακτηριστεί μικτή, έτσι ώστε αν δεν βρεθούν εμπόδια να την «μπλοκάρουν», να συζητηθεί στα Εθνικά Κοινοβούλια και εκεί να αναλάβει ο καθένας τις πολιτικές του ευθύνες.
γ) Να μη συμφωνήσει με την «προσωρινή εφαρμογή» της CETA και στη συνέχεια να μην επικυρώσει την Εμπορική συμφωνία CETAμεταξύ Καναδά και Ε.Ε.

Στη συνέχεια, 5μελής αντιπροσωπία των συγκεντρωμενων είχε συνάντηση με τον κ. Μιχάλη Νικολακάκη (Δρ. Δ/ντης του Γραφείου Υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ.Γ.εωργίου Σταθάκη). Κατά τη διάρκεια τη συνάντησης η αντιπροσωπία ανέλυσε στον κ.Νικολακάκη τα βασικά σημεία της ανακοίνωσης  και υπογράμμισε τις βλαβερές συνέπειες που θα έχουν οι συμφωνίες στην αγροτική οικονομία και στη διατροφική ασφάλεια.
Από την πλευρά του ο κ.Νικολακάκης μας υποδέχτηκε με ευπρέπεια και με προσοχή, αν και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χωρίς να προετοιμαστεί επαρκώς, μας είπε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα και μας πρότεινε μια ακόμα συνάντηση με αρμόδια πρόσωπα του Υπουργείου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου