Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Απευθύνουμε ερωτήματα προς τους Ευρωβουλευτές για τη CETA | DO THE CETA CHECK!


Περιεκτική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία ΕΕ-Καναδά - CETA
Comprehensive Economic and Trade Agreement – CETA

Ένα σύντομο ιστορικό πριν την αποστολή των ερωτημάτων προς τους Ευρωβουλευτές (εκτός της Χ.Α.)
Οι διαπραγματεύσεις για τη CETA έχουν ολοκληρωθεί και έχει συμφωνηθεί το κείμενο συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και Καναδά από το 2014. Η συμφωνία μεταφράζεται σε όλες τις γλώσσες της Ε.Ε. και έχει δρομολογηθεί η άμεση  εφαρμογή της, από τη "θεωρία" να περάσουμε στην πράξη.

[Το θέμα της CETA όπως παρουσιάζεται από την ΕΕ | ΕΔΩ]

Στις 13 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε  το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για Θέματα Εμπορίου, μεταξύ αυτών και των CETA TTIP,  στο οποίο συμμετείχε ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομίας κ. Γεώργιος Σταθάκης. 
[Ανακοίνωση του Υπουργείου μετά το Συμβούλιο για τη θέση της Ελλάδος ΕΔΩ -  Οι γενικότερες θέσεις του Υπουργείου Οικονομίας για τις συμφωνίες CETA TTIP ΕΔΩ]

Στις 28 και 29 Ιουνίου 2016 θα συζητηθεί το θέμα της CETA από τους Πρωθυπουργούς των κρατών - μελών (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο). Με αφορμή τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχει προγραμματιστεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου, 12:00, Μικροφωνική Δημόσια Παρέμβαση στη συμβολή των Οδών Ερμού & Νίκης – Σύνταγμα με σύνθημα: "ΠΡΟΣ Κυβέρνηση & Πολιτικά κόμματα: STOP CETA TTIP" [ΕΔΩ].
Στο ίδιο πλαίσιο είναι και "2η Επιστολή Κώστα Φωτεινάκη (προέδρου των ΦτΦ) προς τον Πρωθυπουργό για τις εμπορικές ληστρικές συμφωνίες TTIP CETA" [ΕΔΩ].
-----------------
ΣΗΜΕΡΑ, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 προστέθηκε ένα ακόμα "εργαλείο" πίεσης προς τους Βουλευτές. Είναι το ερωτηματολόγιο που δημιούργησε σε ειδική πλατφόρμα η "Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών/ The European citizens' initiative σε συνεργασία με τον οργανισμό STOP TTIP ORG που από κοινού είχαν διοργανώσει την εκστρατεία για τη συλλογή 3,3 εκατ. υπογραφών. 

Το ερωτηματολόγιο που απευθύνεται σε όλους τους Ευρωβουλευτές της Ε.Ε., εκτός εκείνων της ακροδεξιάς και των νεοναζιστικών μορφωμάτων) περιλαμβάνει πέντε θεματικές με δέκα έξι συνολικά ερωτήσεις. Τα θέματα είναι: Δημοκρατία  & διαφάνεια (4), Προνόμια του επενδυτή  (4), Προστασία των ανθρώπων και του πλανήτη (3), Βιώσιμη Γεωργία - ασφάλεια και   ποιότητα τροφίμων των προϊόντων (3), Δημόσιες υπηρεσίες (2).


ΤΑ "ΒΗΜΑΤΑ" για την αποστολή των ερωτημάτων στους δέκα οκτώ Ευρωβουλευτές (εκτός Χ.Α.):
  1. ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΕΔΩ για να επισκεφτείτε την πλατφόρμα με τις ερωτήσεις προς τους Ευρωβουλευτές.
  2. Επιλέγετε τη χώρα, αν δεν σας την  βγάλει απ΄ ευθείας στην οθόνη σας την Ελλάδα με πρώτο Ευρωβουλευτή τον κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη.
  3. Επιλέγετε αριστερά ένα από τα πέντε θέματα "CETA issues" και τις ερωτήσεις που επιθυμείτε να κάνετε. Πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώσετε όλα τα πεδία σχετικά με την ταυτότητά σας (Ονοματεπώνυμο, Mail κ.λπ). Στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε το επόμενο θέμα με τις αντίστοιχες ερωτήσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπορείτε να επιλέξετε ένα ή περισσότερα θέματα, μία ή περισσότερες ερωτήσεις.
  4. Για να μεταφερθείτε στον επόμενο Ευρωβουλευτή "πατάτε" το δεξιό μπλε βελάκι και ακολουθείτε τα ίδια βήματα.
Το ερωτηματολόγιο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για άλλους Ευρωβουλευτές εκτός Ελλάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου