Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της Ελληνικής Πρωτοβουλίας STOP TTIP CETA TiSA στο Υπουργείο Οικονομίας | Τρίτη 28.06.2016





Την Τρίτη 28.06.2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας της Ελληνικής Πρωτοβουλίας  STOP TTIP CETA TiSA/ ΕΠ με τον κ. Ηλία Ξανθάκο Γ.Γ. Υπ.Οικονομικών και με την κα Φωτεινή Καρατζαφέρη, διοικητικό στέλεχος του Υπουργείου.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπία της ΕΠ παρουσίασε τις κινηματικές δράσεις που ανατπύσσονται στην Ελλάδα ενάντια των εμπορικών συμφωνιών TTIP CETA TiSA και πρότεινε στην Ελληνική Κυβέρνηση:
α) να μην επιβεβαιώσει στον κ.Γιουνκέρ την υποστήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης για τη συνέχιση  των διαπραγματεύσεων για την TTIP. Παρουσιάστηκε επίσης η κοινή έκκληση [ΕΔΩ] των 240 Ευρωπαικών Οργανώσεων με την οποία προτείνεται η διακοπή των διαπραγματεύσεων  για την ΤTIP κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (28.06.2016)
β) Να απαιτήσει η συμφωνία CETA να χαρακτηριστεί μικτή, έτσι ώστε αν δεν βρεθούν εμπόδια να την «μπλοκάρουν», να συζητηθεί στα Εθνικά Κοινοβούλια και εκεί να αναλάβει ο καθένας τις πολιτικές του ευθύνες. 
γ) Να μη συμφωνήσει με την «προσωρινή εφαρμογή» της CETA και στη συνέχεια να μην επικυρώσει την Εμπορική συμφωνία CETA μεταξύ Καναδά και Ε.Ε.

Η συνάντηση αυτή ήταν συνέχεια "Μικροφωνικής Δημόσιας Παρέμβασης" της Ελληνικής Πρωτοβουλίας STOP TTIP CETA TiSA [22/6/2016] και της συνάντησης αντιπροσωπίας με τον κ. Μιχάλη Νικολακάκη (Δρ. Δ/ντη του Γραφείου Υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ.Γεωργίου Σταθάκη) [ΕΔΩ]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου