Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

4 Δράσεις από το Δίκτυο φορέων και πολιτών Θεσσαλίας κατά των συμφωνιών ΤΤΙP – CETA


Μέσα από τέσσερις δράσεις το Δίκτυο φορέων και πολιτών κατά των συμφωνιών ΤΤΙP – CETA στη Θεσσαλία συνεχίζει τον αγώνα του κατά των συγκεκριμένων συμφωνιών.

Η πρώτη δράση αφορά την καμπάνια συλλογής υπογραφών από πολίτες για την υπεράσπιση της φέτας και των προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ, ζητώντας τροποποίηση της CETA N. Αφρικής και κατοχύρωση τους στις 50 υπό διαπραγμάτευση διεθνείς συμφωνίες της Ε.Ε. [θα παρουσιαστεί και θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες]

Η δεύτερη αφορά την καμπάνια συλλογής υπογραφών στο ψήφισμα αποτροπής των Ιδιωτικών εταιρικών δικαστηρίων ISDS, ενώ παράλληλα απευθύνεται κάλεσμα σε αυτοδιοικητικούς, βουλευτές και ευρωβουλευτές να πάρουν δημόσια θέση έναντι των ζημιογόνων νεοφιλελεύθερων ρυθμίσεων των διεθνών εμπορικών συμφωνιών.

Επίσης η καμπάνια δήμων και περιφερειών σε επίπεδο Ε.Ε. για ελεύθερες κοινότητες δίκαιου εμπορίου θα ξεκινήσει στα τέλη του 2018. Στη συνάντηση τέλος έγινε ενημέρωση για την πορεία των διεθνών εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ και για την κατάθεση του υπομνήματος των εννέα βημάτων εκδημοκρατισμού της εμπορικής πολιτικής της Ε.Ε. στην αρμόδια επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου